طرز تهیه فرنی خوشمزه و مقوی به 5 روش؛ همراه با نکات مهم!
به گزارش کلوب آگهی، فرنی یکی از خوراکی هایی است که بیشتر به عنوان دسر مصرف می شود یا اینکه به بچه هایی که تازه شروع به غذا خوردن می کنند، داده می شود. فرنی یکی از مواردی است که در سفره افطار، برای باز کردن روزه مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می توان آن را جزو دسرهای پاییزی نیز شمرد. فرنی معمولاً از آرد برنج به همراه شیر تهیه می شود که به همراه آن از گلاب و دارچین نیز برای خوش طعم و خوش عطر کردن آن استفاده می کنند. فرنی گاها با نشاسته نیز تهیه می شود. در وبلاگ خبرنگاران شما را با چند روش طرز تهیه فرنی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در این طرز تهیه ها فرنی با آرد برنج، آرد گندم، فرنی بستنی، فرنی با نشاسته و در نهایت فرنی مجلسی آموزش داده می شود. همراه ما باشید.
1-طرز تهیه فرنی با آرد برنج برای دو نفر
این مواد برای درست کردن فرنی به اندازه 2 نفر کافی است.
آرد برنج الک شده | 3 قاشق سوپ خوری |
شیر | 2 لیوان |
گلاب | 2 قاشق سوپ خوری |
شکر | 5 قاشق سوپ خوری |
پودر دارچین و پودر پسته (برای تزیین) | به اندازه دلخواه |
دستور تهیه فرنی با آرد برنج:
- برای تهیه فرنی، ابتدا آرد برنج را الک کرده و سپس در کمی آب سرد حل کنید.
- آرد برنج را به همراه شیر، گلاب و شکر روی شعله اجاق گاز قرار دهید و مرتب فرنی را هم بزنید تا مایه به غلظت مورد نظر برسد.
- سپس آن را از روی شعله بردارید و در ظرف مورد نظر ریخته و با دارچین تزئین کنید.
- اگر می خواهید فرنی را با شیره یا عسل میل کنید، شکر را از پخت فرنی حذف کنید.
- بعد از آماده شدن، در ظرف های مورد نظر بریزید و تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیر برنج
نکات طرز تهیه فرنی با آرد برنج:
- فرنی را بعد از آماده شدن حتما در محیط آشپزخانه خنک کنید و بعد داخل یخچال قرار دهید تا فرنی آب نیندازد.
- بجای شکر و پودر قند میتوانید از عسل یا شیرین کننده های طبیعی دیگر استفاده کنید.
- اگر دوست داشته باشید فرنی شما زعفرانی یا شکلاتی شود، هنگام اضافه کردن آرد به آن، کمی زعفران و یا پودر کاکائو اضافه کنید.
- آرد برنج را حتما با آب سرد حل کنید تا گلوله گلوله نشود.
- تازه بودن آرد برنج در رنگ و عطر فرنی تاثیر فوق العاده ای دارد.
- در طول درست شدن فرنی، حرارت باید همواره کم باشد و فرنی مدام هم زده شود.
- برای تزیین فرنی میتوانید از دارچین، گل سرخ، خلال پسته، بادام، کنجد و یا هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید.
فرنی یکی از وعده های خوراکی بسیار خوشمزه است که در گذشته به عنوان یک خوراکی چاق کننده شناخته می شد؛ ولی اکنون بر اساس پژوهش های نو، یکی از دسرهای مفید برای تناسب اندام است.
فرنی اگر شیرین نباشد، می تواند گلو را نرم و صاف کند و آمادگی برای صرف شام و افطار را فراهم آورد. فرنی از آن دست خوراکی هایی است که زمان و مکان نمیشناسد و هر موقع از سال در هر فصلی در هر شرایطی و برای هر سنی خوشمزه و دلچسب است.
2- طرز تهیه فرنی با نشاسته
نشاسته | 1 پیمانه |
شیر | 4 پیمانه |
گلاب | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
هل خرد شده | 1 قاشق غدا خوری |
دستور تهیه فرنی با نشاسته:
- در مرحله اول نشاسته ها را در یک کاسه بریزید و یک پیمانه آب به آن اضافه کنید و سعی کنید آن را حل کنید. کمی طول می کشد اما سعی کنید با حوصله این کار را انجام دهید.
- بعد از حل شدن نشاسته در آب، آن را به همراه 2 پیمانه شیر در یک قابلمه بریزید. قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و خوب آن را با یک ملاقه هم بزنید تا نشاسته کلوخه ای و گلوله ای نشود. و در ادامه 2 پیمانه شیر به جای مانده را به به آرامی و کم کم به قابلمه اضافه کنید و مدام آن را هم بزنید.
- بعد از اضافه کردن باقیمانده شیر به قابلمه نوبت به اضافه کردن گلاب، شکر و هل خرد شده به مواد است. بعد از اینکه غلظت فرنی به اندازه دلخواه رسید آن را در یک کاسه زیبا بریزید و با دارچین، مغز پسته و گل محمدی خشک شده تزیین کنید.
توجه کنید تا زمانی که فرنی کاملا خنک نشده در یخچال نزارید چون آب می اندازد.
- می توانید به جای شکر از نبات نیز استفاده کنید.
- هل را پوست بکنید و دانه های هل را جدا کنید.
3- طرز تهیه فرنی با آرد گندم
آرد گندم | 1 قاشق غذا خوری |
شیر | 2 پیمانه |
کره | 50 گرم |
شکر | 1 قاشق غذا خوری |
دستور تهیه فرنی با آرد گندم:
ابتدا یک قابلمه مناسب را تهیه کنید و آرد را به همراه شیر در آن بریزید و خوب هم بزنید تا کاملا حل و یکدست شود. شکر و 4 پیمانه آب را به قابلمه اضافه کنید و سپس مواد را از طریق یک ملاقه چوبی خوب هم بزنید تا شکر به خوبی حل شود.
در ادامه قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا شیر به جوش بیاید. سپس کره را به قابلمه اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید.
بعد از اینکه فرنی به غلظت مناسب رسید آن را از روی اجاق گاز پایین بیاورید و در یک ظرف مناسب بریزید و با دارچین، مغز پسته و گل محمدی خشک شده تزیین کنید.
4- طرز تهیه فرنی مجلسی:
آرد برنج | 2 قاشق غذا خوری |
شیر | نیم لیتر |
گلاب | 2 قاشق سوپ خوری |
پودر ژلاتین | 1 پیمانه |
شکر | 3 قاشق غذا خوری |
طرز تهیه فرنی مجلسی:
در مرحله اول تهیه فرنی مجلسی پودر ژلاتین را در یک شیر جوش بریزید و یک پیمانه آب به آن اضافه کنید و سپس بر روی اجاق گاز با حرارت خیلی کم قرار دهید تا پودر ژلاتین در آب حل شود. در این مرحله مرتب هم بزنید.
در مرحله بعد آرد برنج را به همراه شیر در یک قابلمه بریزید و سعی کنید آرد برنج را در شیر حل کنید. سپس گلاب را به همراه شکر به قابلمه اضافه کنید و با یک ملاقه خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و مدام مواد را هم بزنید تا ته نگیرند.
بعد از آماده شدن فرنی آن را از روی اجاق گاز بردارید و بگذارید تا سرد شود. در ادامه پودر ژلاتین را به فرنی اضافه کنید. نکته مهم این است که فرنی باید حتما سر شده باشد که پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید. در غیر این صورت فرنی خراب می شود. و اصطلاحاً می بُرد.
و در نهایت فرنی را داخل قالب بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا فرنی خودش را ببندد.
5- فرنی بستنی
فرنی بستنی برای پذیرایی از مهمان و مناسبت ها بسیار مناسب است. در آموزش این فرنی ما برای شب یلدا آن را آماده کرده ایم و به سه لایه سبز و قرمز و سفید و به شکل هندوانه تزیین شده است. این فرنی را برای ماه رمضان و مناسبت های دیگر می توانید درست کنید.
شیر | 2 لیوان |
شکر | 5 الی 6 قاشق سوپ خوری |
نشاسته ذرت یا گندم | 5 قاشق سوپ خوری |
بستنی وانیلی لیوانی | 3 عدد |
پودر ژلاتین | 2 قاشق غذاخوری |
آب سرد | نصف لیوان |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
گلاب | یک هشتم لیوان |
رنگ مجاز خوراکی (دلخواه) | چند قطره |
1- برای تهیه دسر اول پودر ژلاتین رو روی آب سرد میپاشیم و اجازه میدیم چند دقیقه بمونه تا حالت اسفنجی پیدا کنه و بعد روی حرارت غیر مستقیم بخار آب و به روش بن ماری ژلاتین رو کاملا حل میکنیم تا شفاف بشه و ظرف ژلاتین رو کنار میذاریم.
2- شیر رو داخل قابلمه ای میریزیم و شکر و نشاسته رو بهش اضافه میکنیم.
3- مواد رو با همزن دستی کاملا مخلوط میکنیم تا یکدست بشه و گلوله ای داخلش نباشه. قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار میدیم و با همزن دستی مدام هم میزنیم، حرارت باید کم باشه تا خامی نشاسته گرفته بشه و طعم خامی داخل دسر حس ناخوشایندی ایجاد نکنه.
برای ادامه طرز تهیه فرنی بستنی و تزیین شب یلدا اینجا کلیک کنید.
بهترین نوع فرنی برای افطار کدام است؟
از آنجا که افطار وعده ای است که بعد از مدت زمان زیادی گرسنگی، وارد بدن میشود باید سبک و زودهضم باشد. فرنی هردوی این شرایط را دارا است. یکی دیگر از مثال های مهم در این باره، دادن فرنی به عنوان اولین غذا به نوزادان است.
برای مقوی تر شدن فرنی، برای شیرین کردن آن بهتر است از عسل استفاده شود. به این روش فرنی شیرینی شده با قند طبیعی، میتواند برای جبران کاهش قندخون در بدن در اثر روزه گرفتن و عصبانی شدن در پی آن مفید باشد.
نکات کلیدی در تهیه انواع فرنی:
- برای زیباتر شدن و مجلسی تر شدن فرنی می توانید آن را به سه قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت زعفران و به یک قسمت دیگر پودر کاکائو اضافه کنید، تا یک فرنی سه رنگ زیبا داشته باشید.
- برای اینکه بفهمید غلظت فرنی شما مناسب است و با یک قاشق بر روی فرنی یک خط بکشید. اگر رد قاشق بر روی فرنی باقی ماند، غلظت فرنی مناسب است.
- برای ریختن فرنی در قالب، بهتر است از قالب های سیلیکونی استفاده کنید و آن ها را چرب نکنید چون باعث خراب شدن فرنی می شود.
منابع: cookingandcooking / persianmama
منبع: اُکالا