طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز؛ خوشمزه، ساده و سریع
به گزارش کلوب آگهی، استانبولی پلو یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که در هر خانه ای با طرز تهیه های مختلف تهیه می گردد. یکی از روش های متفاوت تهیه استانبولی پلو این است که در آن لوبیا سبز هم بریزید. استانبولی پلو با لوبیا سبز علاوه بر طعم خوشمزه، خواص زیادی هم دارد. این غذا به علت ترکیب لوبیا سبز، برنج و مواد اولیه ساده، نه تنها یک غذای مقوی است بلکه بسیار خوشمزه و پرطرفدار در میان خانواده ها است. در این مقاله، طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز را به صورت گام به گام آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز
- برنج 2 پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده 1 پیمانه
- روغن مایع یا کره 3 قاشق غذاخوری
- پیاز میانه 1 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- آب 3 پیمانه
- ادویه های دلخواه (مثل دارچین، زعفران) به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز
مرحله اول: آماده سازی برنج
برنج را به مدت 30 دقیقه در آب سرد بخیسانید تا آماده گردد سپس در یک قابلمه آب به جوش بیاورید و کمی نمک به آن اضافه کنید. برنج را در آب جوش بریزید و به مدت 10 دقیقه بپزید. وقتی دانه های برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن مواد
در یک قابلمه بزرگ، روغن یا کره را داغ کنید. پیاز را خرد نموده و در روغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ رب گوجه فرنگی باز گردد و به مواد طعم دهد.
مرحله سوم: اضافه کردن لوبیا سبز
لوبیا سبز را که از قبل خرد نموده اید، به مواد سرخ شده اضافه کنید و با آن ها تفت دهید سپس گوجه فرنگی ها را خرد نموده و به قابلمه اضافه کنید. گوجه ها را با لوبیا سبز و رب گوجه فرنگی مخلوط کنید تا نرم شوند.
مرحله چهارم: پختن مواد استانبولی
آب را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به آن ها اجازه دهید تا به جوش بیایند. بعد از اینکه مواد به جوش آمدند، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مواد به مدت 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزند.
مرحله پنجم پختن استانبولی و سرو آن
بعد از اینکه مواد خوب پخته شدند، برنج آبکش شده را به قابلمه اضافه کنید. همه مواد را به خوبی مخلوط کنید و در قابلمه را بگذارید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج به مدت 30 تا 45 دقیقه با حرارت کم دم بکشد.
پس از 30 دقیقه، برنج آماده است و می توانید آن را در دیس بکشید و به همراه انواع سالاد و ماست مورد علاقه تان سرو کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز خوشمزه
استانبولی پلو با لوبیا سبز یکی از غذاهای اصیل و مقوی ایرانی است که با ترکیبات مختلفی قابل تهیه است. برای داشتن یک استانبولی پلو با سبزیجات با طعم عالی، باید به انتخاب مواد اولیه، مقدار ادویه ها و نحوه دم کشیدن برنج دقت کنید. در ادامه نکات کلیدی برای بهتر شدن این غذا را آنالیز می کنیم.
انتخاب گوشت مناسب برای طعم بهتر
اگر قصد دارید استانبولی پلو را مقوی تر کنید، می توانید از گوشت چرخ نموده بهره ببرید. گوشت چرخ نموده را با پیاز، ادویه و زردچوبه تفت دهید تا به خوبی طعم دار گردد. این کار باعث می گردد که غذا عطر و طعم بهتری بگیرد و ترکیب آن با لوبیا سبز یک ترکیب بی نظیر ایجاد کند. البته استفاده از گوشت تکه ای هم به عنوان یک گزینه خوب است که توصیه می کنیم حتما تهیه استانبولی پلو با آن را هم امتحان کنید.
ترکیب مرغ و لوبیا سبز برای طعمی لطیف تر
طرز تهیه استانبولی با مرغ و لوبیا سبز، مرغ ریش ریش شده هم یک گزینه عالی برای تهیه این غذا است. مرغ را از قبل بپزید و بعد از دم کشیدن برنج، با مواد ترکیب کنید. این کار باعث می گردد که مرغ بافت لطیف تری داشته باشد و هنگام خوردن، در کنار برنج و لوبیا سبز طعم دلپذیری ایجاد کند.
افزودن گوشت چرخ نموده و لوبیا سبز برای طعمی متفاوت
یکی دیگر از روش های تهیه استانبولی پلو، ترکیب گوشت چرخ نموده و لوبیا سبز است. در طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده، گوشت چرخ نموده را جداگانه سرخ نموده و در مرحله دم کشیدن برنج، همراه با لوبیا سبز به غذا اضافه کنید. این ترکیب باعث می گردد که طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و لوبیا سبز طعمی غنی تر داشته باشد.
روش تهیه استانبولی پلو بدون گوشت
اگر تمایل دارید یک نسخه گیاهی از استانبولی پلو داشته باشید، می توانید طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز بدون گوشت تهیه کنید. برای افزایش عطر و طعم غذا، از ادویه هایی مانند زعفران و دارچین بهره ببرید. بعلاوه، اضافه کردن کمی قارچ سرخ شده می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد و طعم لذیذی به غذا ببخشد.
هویج، طعمی شیرین و مجذوب کننده به استانبولی پلو می دهد
اگر در پی ایجاد تعادل در طعم استانبولی پلو با رب هستید، می توانید مقداری هویج خلالی شده به غذا اضافه کنید. هویج علاوه بر افزایش ارزش غذایی، کمی طعم شیرین به غذا می دهد که در کنار لوبیا سبز، طعمی بسیار دلپذیر ایجاد می نماید.
ترکیب لوبیا سبز و سیب زمینی برای تنوع در طعم
یکی از راه های مجذوب کننده برای تغییر در طعم استانبولی پلو، اضافه کردن سیب زمینی به غذا است. سیب زمینی را به شکل مکعبی خرد کنید و قبل از اضافه کردن به غذا، کمی در روغن تفت دهید تا طعم بهتری داشته باشد. در طرز تهیه استانبولی با لوبیا سبز و هویج یا طرز تهیه استانبولی با لوبیا سبز و سیب زمینی، ترکیب لوبیا سبز و سیب زمینی باعث می گردد که غذا بافتی مجذوب کننده تر و خوشمزه تر پیدا کند.
اضافه کردن مرغ و سیب زمینی برای طعمی کامل تر
در صورتی که بخواهید استانبولی پلو را به صورت کامل و مقوی تهیه کنید، می توانید از ترکیب طرز تهیه استانبولی با مرغ و سیب زمینی بهره ببرید. مرغ را به صورت تکه ای یا ریش ریش بپزید و در کنار سیب زمینی به غذا اضافه کنید. طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ باعث می گردد که غذا هم بافت بهتری داشته باشد و هم طعمی دلچسب تر پیدا کند.
منبع: کتاب کاله