گنج طلایی در سیاره سرخ که مریخ نورد ناسا آن را اتفاقی پیدا کرد!، عکس
به گزارش کلوب آگهی، برخورد اتفاقی مریخ نورد Curiosity ناسا با سنگی در مریخ، منجر به شکافتن آن شد و محتوای درون سنگ دانشمندان را شگفت زده کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، شکافتن اتفاقی سنگی در مریخ منجر به بیرون آمدن گنج طلایی از دل آن شد که توجه دانشمندان را به خود جلب نموده است.
یک حادثه در مریخ سنگی شگفت انگیز را نمایان کرد.
هنگامی که مریخ نورد بدنه 899 کیلوگرمی خود را روی صخره غلتاند، سنگ شکافته شد و بلورهای زرد رنگی از گوگرد را نمایان کرد. اگرچه سولفات ها در مریخ نسبتاً رایج هستند، اما این اولین بار است که گوگرد به شکل عنصری خالص در سیاره سرخ یافت می گردد.
هیجان انگیزتر این است که کانال گدیز والیس، جایی که مریخ نورد ناسا سنگ را در آن پیدا کرد، پر از سنگ هایی است که شبیه به سنگ گوگردی قبل از خرد شدن تصادفی هستند؛ این موضوع آشکار می نماید که گوگرد ممکن است در بعضی نقاط سیاره سرخ به وفور یافت گردد.
آشوین واساوادا، دانشمند پروژه Curiosity از آزمایشگاه رانش جت ناسا، می گوید: یافتن میدانی از سنگ های ساخته شده از گوگرد خالص مانند یافتن یک واحه در بیابان است. این سنگ نباید در این منطقه وجود داشته باشد، بنابراین اکنون باید توضیحی برای وجود آن پیدا کنیم. کشف چیزهای عجیب و غیر منتظره چیزی است که کاوش سیاره را بسیار هیجان انگیز می نماید.
سنگ گوگردی که در مریخ یافت شد.
سولفات ها نمک هایی هستند که وقتی گوگرد، معمولاً به شکل مرکب، با سایر مواد معدنی موجود در آب مخلوط می شوند، تشکیل می شوند. هنگامی که آب تبخیر می گردد، مواد معدنی مخلوط و خشک می شوند و سولفات ها را پشت سر می گذارند.
این مواد معدنی سولفاتی می توانند چیزهای زیادی در خصوص مریخ به ما بگویند، مانند تاریخچه آب آن و چگونگی هوازدگی آن در طول زمان؛ از سوی دیگر، گوگرد خالص تنها در شرایط بسیار خاصی شکل می گیرد که معین نیست در این منطقه از مریخ، چگونه شرایط تشکیل آن فراهم شده است.
چیزهای زیادی در خصوص تاریخ زمین شناسی مریخ وجود دارد که ما نمی دانیم، اما کشف تکه هایی از گوگرد خالص در سطح مریخ نشان می دهد که چیز بسیار بزرگی وجود دارد که ما از آن مطلع نیستیم.
صخره ای بسیار شبیه به سنگ شکسته شده به وسیله مریخ نورد ناسا
گوگرد یک عنصر ضروری برای تمام زندگی است. معمولاً به شکل سولفات جذب می گردد و برای ساخت دو اسید آمینه ضروری که موجودات زنده برای ساختن پروتئین ها احتیاج دارند، استفاده می گردد.
از آنجایی که مدتی است درباره سولفات های مریخ می دانیم، این کشف چیز جدیدی در آن منطقه به ما نمی گوید. به هر حال ما هنوز هیچ نشانه ای از حیات در مریخ پیدا ننموده ایم. اما ما همچنان با بقایای تکه هایی که موجودات زنده مفید می دانند، از جمله شیمی، آب و شرایط قابل سکونت در گذشته برخورد می کنیم.
ما که اینجا روی زمین گیر نموده ایم، در نحوه دسترسی به مریخ نسبتاً ناتوان هستیم و تنها با استفاده از ابزاری که در دست داریم (مریخ نوردها) می توانیم اطلاعاتی از سیاره سرخ به دست آوریم؛ گام بعدی این خواهد بود که دقیقاً معین گردد، بر اساس آنچه در خصوص مریخ می دانیم، این گوگرد ممکن است چگونه در آنجا وجود داشته باشد. این کار کمی کار بیشتری می طلبد، احتمالاً شامل مدل سازی دقیقی از تکامل زمین شناسی مریخ است.
منبع: SCIENCEALERT
227227
منبع: خبرآنلاین