ورود ریزپلاستیک ها به جفتِ جنین

به گزارش کلوب آگهی، با توجه به نقش بسیار مهمی که جفت در پشتیبانی از رشد جنین دارد و واسط بین آن و محیط بیرون است حضور این ذرات (پلاستیکی) خارجی که می توانند زیان بار باشند خیلی نگران کننده است.

ورود ریزپلاستیک ها به جفتِ جنین

وجود پلاستیک در بدن باعث می گردد در قابلیت خودتشخیصی دستگاه ایمنی، اختلال پدید آید

پس از آن که تحقیق جدیدی نشان داد در جفت جنین تازه مادر ها ریزپلاستیک وجود دارد، محققان پیدا شدن این مواد مصنوعی را در نمونه های بافتی نسبتاً کوچک بسیار نگران کننده خواندند.

زنان مورد تحقیق در ایتالیا در مراحل زایمان هیچ شکایتی نداشتند و اثرات این ذرات ریزپلاستیک هنوز معین نیست، اما کارشناسان معتقدند پلاستیک می تواند باعث لطمه دیدن دستگاه ایمنی در حال رشد جنین از اثرات مواد شیمیایی زیان بار گردد.

به گفته محققان متخصص طب اطفال بیمارستان فاته بنی فراتلی شهر رم و دانشگاه صنعتی دله مارچه، وجود پلاستیک در بدن باعث می گردد در قابلیت خودتشخیصی دستگاه ایمنی، حتی در خصوص مواد غیرآلی، اختلال پدید آید. یعنی نوزاد به صورت اندامگانی جلوه می نماید که نه تنها فقط دارای یاخته های انسانی است بلکه تلفیقی از اندامی زیستی و غیرآلی است.

آنتونیو راگوسا نویسنده اصلی این تحقیق و رییس بخش زنان و زایمان بیمارستان فاته بنی فراتلی می گوید: این مادران خیلی ترسیده بودند.

این گروه تحقیقاتی در چهار جفت از شش جفت جنینی که این زنان بعد از زایمان به بیمارستان هدیه داده بودند، 12 قطعه ریزپلاستیک پیدا کردند. فقط از سه درصد بافت هر جفت نمونه برداری نموده بودند و بنابراین می توان گفت تعداد کل قطعات ریزپلاستیک خیلی بیشتر است.

دکتر راگوسا می گوید: اولین بار که ریزپلاستیک ها را در این جفت ها دیدم بسیار تعجب کردم.

در این مقاله تحقیقاتی آمده است که تمام ریزپلاستیک ها دارای رنگ دانه بودند؛ معین شد که سه نمونه پلی پروپلین رنگ آمیزی شده از خانواده پلیمر های گرمانرم هستند و رنگ 9 نمونه دیگر احتمالا رنگ دانه های مورد استفاده در روکش های مصنوعی، مواد رنگی، چسب ها، مشمع، جوهر اثرانگشت، پلیمرها، مواد آرایشی و فراورد های مراقبت شخصی هستند.

به گفته این محققان فراوری سالانه پلاستیک در سده گذشته به 320 میلیون تن در سال رسیده است که بیش از 40 درصد آن در مواد بسته بندی یک بار مصرف به کار می رود و بنابراین در افزایش پسماند های پلاستیکی اثر بسیاری دارد.

بدن انسان ریزپلاستیک درون یاخته های خود را جسمی خارجی تلقی می نماید و واکنش ایمنی موضعی انجام می دهد.

به گفته این محققان ریزپلاستیک همچنین می تواند در نقش حامل سایر مواد شیمیایی دارای اثرات زیان بار مثل آلاینده های محیط زیستی و افزودنی های پلاستیکی عمل کند و سپس آن ها را آزاد کند. محققان برای آن که مطمئن شوند جفت های تحت آنالیز آن ها بعد از خروج از بدن به مواد پلاستیکی آغشته نشده اند، آزمایش ها را در محیطی عاری از پلاستیک انجام دادند.

پزشکان متخصص زایمان و ماما ها هنگام یاری به زایمان زنان از دستکش های پنبه ای استفاده کردند. در اتاق زایمان هم برای روکش تخت بیماران ملحفه های پنبه ای استفاده کردند و برای آن که با هیچ ماده پلاستیکی تماس نداشته باشند، بند ناف را هم با قیچی های فلزی بریدند. متخصصان آسیب شناسی هم فقط از دستکش های پنبه ای و چاقو های فلزی استفاده کردند.

این محققان می گویند: با توجه به نقش بسیار مهمی که جفت در پشتیبانی از رشد جنین دارد و واسط بین آن و محیط بیرون است حضور این ذرات (پلاستیکی) خارجی که می توانند زیان بار باشند خیلی نگران کننده است.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 20 بهمن 1399 بروزرسانی: 20 بهمن 1399 گردآورنده: cloobagahi.ir شناسه مطلب: 1331

به "ورود ریزپلاستیک ها به جفتِ جنین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ورود ریزپلاستیک ها به جفتِ جنین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید