واتس اپ حرف در دهانتان می گذارد آیا سرنوشت ما مردن در کنار ربات هاست؟

به گزارش کلوب آگهی، گروه های چت واتس اپی که دوستانتان مدام شما را عضوشان می نمایند، نه تنها کلافه نماینده بلکه می توانند خطرناک باشند. مرکز تحقیقات شرکت چک پوینت می گوید دریافته که یکی از نقص های مربوط به امنیت در واتس اپ به سایر افرادی که در گروه چت هستند، این اجازه را می دهد حرف های دیجیتالی در دهان شما بگذارند؛ به این معنی که شما چیز هایی را می گویید که درواقع هرگز نگفته اید. این ابزار می تواند هویت ارسال نماینده پیغام را را نیز تغییر دهد.

واتس اپ حرف در دهانتان می گذارد آیا سرنوشت ما مردن در کنار ربات هاست؟

محققان می گویند: ابزاری به تازگی منتشر شده که با سوءاستفاده از آسیب پذیری برنامه کاربردی واتس اپ به شما اجازه می دهد حرف در دهان مردم بگذارید.

یک تیم از شرکت امنیت سایبریِ چِک پوینت نشان داده که چطور این ابزار می تواند متن نقل قول های افراد را در واتس اپ تغییر دهد؛ به نحوی که به نظر برسد شخصی چیزی را گفته که درواقع هرگز نگفته است.

اُدِد وانوم، یکی از محققان این شرکت، به بی بی سی ورلد گفت: این ابزار به بازیگران بدخواه اجازه می دهد مکالمات دیگران را در این پلتفرم تحریف و دستکاری نمایند.

فیس بوک هنوز درباره این مسئله اظهار نظر ننموده است.

این ابزار در بِلَک هَت -یک کنفرانس دربارۀ امنیت سایبری در لاس وگاس - و یکسال بعد از انتشار مقاله ای درباره این ابزار توسط شرکت چک پوینت- رونمایی شد.

آیا سرنوشت ما مردن در کنار ربات هاست؟

وانوم شرح داد: آسیب پذیری برنامه به کاربران بدخواه اجازه می دهد اخبار جعلی فراوری و کلاهبرداری نمایند.

این ابزار دستکاری کردن پیغام های ردوبدل شده در محیط واتس اپ را امکان پذیر می نماید؛ و این کار را طوری انجام می دهد که گویی افراد خودشان پیغام هایی را نوشته اند که درواقع هرگز ننوشته اند.

وانوم می گوید: شما می توانید آنچه را فردی گفته به طور کامل تغییر دهید، شما می تواند همه کاراکتر های یک پیغام را تغییر دهید.

این ابزار همچنین به حمله نمایندگان اجازه می دهد هویت فرستنده پیغام را مشخص نمایند؛ و مثلاً نظرات ارسالی یک فرد را به فردی دیگر نسبت دهند.

سومین ایراد واتس اپ که محققان به آن اشاره نموده بودند و فیس بوک توانست موفقیت آمیز آن را برطرف کند، این بود که، نقصی در پیغام رسان واتس اپ می توانست کاربران را به این باور برساند که در حال ارسال پیغام خصوصی به یک شخص هستند؛ درحالیکه در واقع پاسخ آن ها به یک گروه عمومی ارسال می شد.

وانوم می گوید بنابه گفته شرکت فیس بوک، سایر اشکلات این پیغام رسان به دلیل محدودیت های زیرساختی واتس اپ قابل برطرف شدن نیست. به ویژه اینکه تکنولوژی رمزگذاری واتس اپ کار کنترل یا تأیید کردن اصالت پیغام های ارسالی توسط کاربران را سخت و حتی ناممکن می نماید.

وقتی بی بی سی ورلد از وانوم و تیم او پرسید که چرا ابزاری را ارائه داده اند که از آسیب پذیر واتس اپ سوء استفاده می نماید، وانوم از این اقدام دفاع کرد و گفت: امیدوار بوده این اقدام سبب مصاحبه گردد.

او شرح داد: واتس اپ به 30 درصد از جمعیت دنیا خدمت ارائه می نماید. این مسئولیت پذیری ماست. اخبار جعلی و دستکاری یکی از بزرگترین مسائل هستند. ما نمی توانیم این مسئله را نادیده بگیریم و بگویم: بسیار خوب، انگار که مسئله ای وجود ندارد.

اشاعه اطلاعات غلط در واتس اپ یکی از منابع نگرانی است، به خصوص در کشور هایی مانند هند و برزیل که اطلاعات غلط منجر به خشونت و حتی گاهی مرگ شده است.

واتس اپ برای مبارزه با کاهش دادن اشاعه اطلاعات غلط کار هایی انجام داده، از جمله محدود کردن تعداد دفعاتی که می توان یک پیغام را ارسالِ مجدد کرد.

یکی دیگر از محققان شرکت چک پوینت، مایکل گروتاس، می گوید این نقص امنیتی نوعی دیپ فِیک برای واتس اپ محسوب می گردد- که می تواند خطرناک باشد. اگر گمان می کنید نقل قول هایی که به آبراهام لینکلن نسبت می دهند، نفرت انگیز، اما بامزه است؛ صبر کنید تا تهدید های یک نفر برای کشتن فردی دیگر به خاطر یک پیغام واتس اپی یا نقل قول های جعلی از باراک اوباما که برای اشاعه خشونت استفاده شده است، را ببنید. ما در عصری ترسناک زندگی می کنیم و این نقص می تواند مسائل زیادی ایجاد کند.

بدترین قسمت ماجرا این است که فیس بوک یکسال است از این نقص امنیتی واتس اپ آگاه است، اما فکر می نماید تعمیر این نقص عملی نیست. آن هم به این دلیل که واتس اپ از رمزگذاری سرتاسری استفاده می نماید. این کار که حفظ حریم خصوصی افراد محسوب می گردد، دخالت فیس بورک در این نوع حملات را محدود می نماید.

به عبارت دیگر، مشارکت نمایندگان در گفت وگوی گروهی در واتس اپ می توانند به نسخه رمزگشایی شده پیغام ها دسترسی داشته باشند، اما فیس بوک نمی تواند.

منبع: بی بی سی ورلد و فست کمپانی. کام

ترجمه: سایت خبرنگاران

منبع: فرادید
انتشار: 26 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: cloobagahi.ir شناسه مطلب: 16

به "واتس اپ حرف در دهانتان می گذارد آیا سرنوشت ما مردن در کنار ربات هاست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واتس اپ حرف در دهانتان می گذارد آیا سرنوشت ما مردن در کنار ربات هاست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید