طرز تهیه بستنی رولی بدون دستگاه
به گزارش کلوب آگهی، بستنی رولی (Rolled Ice Cream) یکی از خلاقانه ترین با ریشه تایلندی و یکی از مجذوب کننده ترین انواع دسر خیابانی کشور تایلنده. شما می تونید این بستنی جالب و زیبا رو با انواع و اقسام طعم های میوه ای، شکلاتی، بیسکویتی یا ژله ای درست نموده و با میوه تازه و انواع سس تزئین کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا 2 روش طرز تهیه بستنی رولی تایلندی رو به شما آموزش بدیم.
طرز تهیه بستنی رولی تایلندی در یک نگاه
برای تهیه بستنی رولی به سبک تایلندی در خانه، اول باید میوه ها، شکلات یا بیسکویت هاتون رو خیلی ریز خرد کنید و کنار بذارید. بعد خامه و شیر کاملا سرد و یخچالی رو توی یه کاسه خنک بریزید و هم بزنید؛ در ادامه، کم کم شکر و وانیل رو اضافه کنید و هم بزنید تا مایه کاملا یکدست، صاف و بدون دونه شکر بشه. حالا می تونید میوه، شکلات یا بیسکویت دلخواه تون رو هم در این مایه بریزید و به آرومی مخلوط کنید.
این مایه رو روی یه سینی فلزی کم عمق بریزید و مایه بستنی رو با ضخامت تقریبی 5 میلی متر پخش کنید. سینی رو به مدت 4 تا 5 ساعت داخل فریزر بذارید تا مایه بستنی کاملا سفت و یخ زده بشه. بعد سریع سینی رو از فریزر بیرون بیارید و با کاردک فلزی و زاویه مناسب از لبه ها آغاز کنید و نوارهای بستنی رو رول کنید. رول ها رو فوری در ظرف سرد بچینید و با میوه تازه، شکلات رنده شده یا سس دلخواه تزئین و سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن بستنی رولی ادامه این مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه بستنی رولی (برای 1 تا 2 نفر)
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| خامه (صبحانه یا خامه پرچرب) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| شیر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| شکر | 3 تا 4 قاشق غذاخوری |
| وانیل | نصف قاشق چای خوری |
| شکلات، تکه میوه، سس کارامل یا بیسکویت | برای تزیین بستنی رولی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 10 تا 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه بستنی رولی تایلندی: 4 تا 5 ساعت
مراحل طرز تهیه بستنی رولی تایلندی در منزل
طرز تهیه بستنی رولی به روش بازاری در خانه اصلا مشکل نیست؛ کافیه چند تا نکته رو رعایت کنید تا رول های بستنی به صورت سالم و درست دربیان. برای مثال، باید مواد مثل میوه، شکلات یا بیسکویت رو حسابی ریز کنید تا به بافت بستنی رولی آسیب نزنن. از طرف دیگه باید کاردک فلزی رو با فشار یکنواخت و زاویه 35 تا 40 درجه زیر لایه بستنی پیش ببرید.
مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی رولی تایلندی در منزل، اول باید مواد اولیه رو آماده کنید. پس اگر دوست دارید بستنی رولی با طعم میوه ای داشته باشید، میوه مورد نظرتون رو خرد کنید یا پوره میوه رو آماده کنید. اگر هم دل تون می خواد بستنی رولی شکلاتی یا بیسکویتی داشته باشید، شکلات تخته ای، بیسکویت یا مغزیجات مورد نظرتون رو خرد کنید و کنار بذارید تا بعدا بهره ببرید.
فقط یادتون باشه، مقدار تکه ها باید خیلی ریز باشه؛ یعنی چیزی حدود مقدار نخود یا حتی کوچیک تر. چون اگر بزرگ باشن، موقع رول کردن باعث پارگی یا به هم ریختن شکل ظاهری رول ها می شن. در کل، میزان این افزودنی ها نباید بیشتر از 2 تا 3 قاشق غذاخوری بشه؛ وگرنه بافت بستنی رو موقع رول کردن خراب می کنن. توجه داشته باشید، مواد اولیه بستنی رولی باید کاملا سرد باشن تا به راحتی و فوری منجمد بشن.
در صورت تمایل، برای خرید انواع شکلات مثل شکلات تخته ای، انواع بیسکویت و انواع مغزیجات می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: خامه و شیر رو مخلوط کنید
حالا باید خامه و شیر رو توی یه کاسه مناسب بریزید. بهتره کاسه تون دیوارهای بلند داشته باشه تا موقع هم زدن چیزی بیرون نپاشه. این مواد رو با قاشق هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد بشه.
اگه مواد اولیه بستنی رولی از قبل کاملا سرد باشه، مایه بستنی خیلی بهتر و سریع تر خودش رو می گیره. به همین علت، بهتره از خنک و یخچالی بودن شیر و خامه مطمئن بشید. حتی می تونید خود کاسه رو قبل از مخلوط کردن مواد برای 3 تا 5 دقیقه توی فریزر بذارید تا کاملا خنک بشه. این کار باعث می شه هم زدن راحت تر انجام بشه، مخلوط بهتر یکدست بشه و وقتی بعدا روی سینی می ریزید، خیلی سریع تر یخ بزنه. نتیجه نهایی هم لطیف تر، منسجم تر و کاملا شبیه بستنی رولی تایلندی می شه.
برای خرید خامه و شیر می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: شکر و وانیل رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه بستنی رولی در خانه، شکر رو کم کم به مایه بستنی رولی اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید؛ این کار باعث می شه شکر راحت تر حل بشه. حالا وانیل رو هم اضافه کنید و حدود یکی دو دقیقه مواد رو هم بزنید تا جایی که مطمئن بشید شکر کاملا حل شده و هیچ دونه ای ته کاسه باقی نمونده. نکته مهم اینه که مایه بستنی رولی باید کاملا یکدست و صاف باشه؛ یعنی نه حباب زیاد داشته باشه و نه رگه های خامه دیده بشه.
برای خرید شکر و وانیل می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: تکه های میوه، شکلات یا بیسکویت رو اضافه کنید
اگه دوست دارید بستنی رولی طعم دار و مجذوب کننده تری داشته باشید، در این مرحله از طرز تهیه بستنی رولی بدون دستگاه می تونید تکه های ریز میوه (مثل توت فرنگی، موز خرد شده، بلوبری)، شکلات خرد شده، چیپس شکلات یا بیسکویت پودر شده رو به مایه بستنی اضافه کنید. این ترکیب رو به آرومی هم بزنید تا ترکیب یکنواختی ایجاد بشه.
مرحله پنجم: مایه بستنی رولی رو روی سینی بریزید
بعدش این مخلوط رو روی یه سینی فلزی یا تابه صاف و کم عمق بریزید. سینی باید فلزی باشه تا سرما رو بهتر منتقل کنه. می تونید کف سینی رو با کمی روغن چرب کنید تا بعدا بتونید بستنی رو راحت تر رول کنید. یادتون باشه، ضخامت مخلوط نباید بیشتر از 5 میلی متر باشه؛ وگرنه زیادی ضخیم می شه و دیر یخ می زنه. اگر هم خیلی نازک باشه ممکنه هنگام رول کردن بشکنه.
مرحله ششم: سینی رو داخل فریزر بذارید
در این مرحله از درست کردن بستنی رولی شیک و خوشمزه، سینی حاوی مایه بستنی رو برای 4 تا 5 ساعت داخل فریزر بذارید تا این مخلوط کاملا سفت و یخ زده بشه. حتما سینی رو روی یک سطح صاف داخل فریزر قرار بدید تا لایه بستنی کج نشه یا ضخامتش تغییر نکنه. هرچه سطح صاف تر باشه، رول ها یکدست تر درمیان. نکته خیلی مهم اینه که بستنی باید کاملا یخ بزنه؛ یعنی وقتی با انگشت بهش می زنید، هیچ نقطه ای نرم یا مرطوب نباشه. اگر حتی یک بخش کوچیک نیمه سفت باشه، موقع رول کردن ترک می خوره یا له می شه.
مرحله هفتم: بستنی رو رول کنید
وقتی مطمئن شدید مایه بستنی رولی با شیر کاملا یخ زده، سینی رو سریع از فریزر بیرون بیارید. توجه داشته باشید، مرحله رول کردن بستنی باید سریع انجام بشه؛ وگرنه بستنی خارج از فریزر خیلی زود نرم می شه.
برای آغاز، باید از یه کاردک فلزی محکم بهره ببرید. کاردک رو از یک گوشه روی لبه سینی بذارید و با زاویه حدود 30 تا 45 درجه زیر بستنی فشار بدید؛ یک نوار باریک از بستنی رو به سمت جلو هل بدید. این فشار ملایم همراه با زاویه درست باعث می شه بستنی به شکل یک رول مرتب پیچیده بشه.
دقت کنید، اگر کاردک رو خیلی عمودی بگیرید، بستنی خرد می شه و اگر خیلی خوابیده باشه، بستنی اصلا رول نمی شه.
مرحله آخر: بستنی رولی تایلندی رو تزئین و سرو کنید
بعد از آماده شدن رول ها، اون ها رو فوری با کاردک بردارید و در ظرف سرو بچینید. بهتره ظرف تون رو از قبل داخل فریزر کمی سرد نموده باشید تا رول ها دیرتر آب بشن. برای تزئین بستنی رولی، می تونید از تکه های میوه تازه مثل توت فرنگی، موز یا بلوبری یا حتی از شکلات رنده شده، بادام پرک یا چند برگ نعنای تازه بهره ببرید. بعلاوه، سس شکلات، سس کارامل () یا حتی سس توت فرنگی () می تونه ظاهر بستنی تون رو خیلی حرفه ای کنه.
در صورت تمایل، برای خرید سس شکلات و می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه ژله بستنی رولی
در طرز تهیه ژله بستنی رولی، اول یک بسته ژله با طعم دلخواه رو در یک لیوان آب جوش حل کنید و کاملا هم بزنید تا دونه های ژله ناپدید بشن. بعد نصف لیوان آب سرد اضافه کنید و بذارید کمی خنک بشه؛ اما نباید ببنده. حالا ژله رو در یک سینی مستطیلی نازک بریزید و 30 تا 45 دقیقه داخل یخچال بذارید تا فقط نیم بند و انعطاف پذیر بشه.
در ادامه، سینی حاوی ژله نیم بند رو از یخچال بیرون بیارید و یک لایه بستنی وانیلی نرم شده (نه آب شده!) به ضخامت کم روی ژله پخش کنید و دوباره سینی رو به مدت 1 تا 1.5 ساعت داخل فریزر بذارید تا بستنی کاملا سفت بشه. بعد از گذشت این مدت، سینی رو از فریزر بیرون بیارید؛ ژله رو با چاقوی تیز به نوارهای باریک برش بدید و به آرومی رول کنید. رول ها رو توی ظرف سرو بچینید و در صورت تمایل، با میوه یا سس دلخواه تزیین کنید.
برای خرید انواع بستنی مثل بستنی وانیلی و انواع با طعم های مختلف می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه بستنی رولی تایلندی
- شیر و خامه باید کاملا سرد باشن تا مایه بستنی خیلی سریع تر روی سینی یخ بزنه و بافتش لطیف تر دربیاد. اگر شیر و خامه رو تازه خریدید و احساس می کنید خیلی خنک نیستن، اون ها رو حداقل برای 30 دقیقه داخل یخچال بذارید؛ سپس، مراحل درست کردن بستنی رولی رو آغاز کنید.
- اگه کاسه رو چند دقیقه داخل فریزر بذارید، مخلوط کردن مواد راحت تر می شه و مایه یکدست تری ایجاد می شه.
- تکه های میوه، شکلات یا بیسکویت باید خیلی ریز باشن تا موقع رول کردن باعث پاره شدن بستنی نشن.
- ضخامت مایه روی سینی نباید بیشتر از 5 میلی متر باشه؛ ضخیم باشه دیر یخ می زنه و نازک باشه می شکنه.
- سینی حتما فلزی باشه چون انتقال سرما در فلز سریع تره و بستنی بهتر فرم می گیره.
- سینی رو روی یه سطح کاملا صاف داخل فریزر بذارید تا بستنی به صورت یکنواخت یخ بزنه و رول ها مرتب تر بشن.
- قبل از رول کردن، مطمئن بشید هیچ نقطه نرم یا نیمه آب شده ای روی سینی وجود نداشته باشه.
- رول کردن باید سریع انجام بشه؛ چون بستنی خارج از فریزر خیلی زود نرم می شه و فرم نمی گیره.
- کاردک فلزی رو با زاویه حدود 30 تا 45 درجه نگه دارید تا بستنی قشنگ و منظم رول بشه.
- ظرف سرو رو از قبل سرد کنید تا رول ها دیرتر آب بشن و ظاهرشون رو حفظ کنن.
فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی رولی تایلندی
چرا بستنی رولی گاهی اوقات موقع رول کردن می شکنه؟
احتمالا ضخامت مایه کم بوده یا بستنی هنوز کاملا یخ نزده بوده. شاید هم کاردک فلزی زاویه درستی نداشته.
چطور بفهمیم بستنی کامل یخ زده و آماده رول کردنه؟
وقتی با انگشت بزنید و هیچ قسمت نرم یا مرطوبی احساس نکنید معلوم می شه برای رول کردن آماده شده. بستنی باید کاملا سفت و خشک باشه.
اگه سینی فلزی نداشته باشیم چیکار کنیم؟
می تونید از تابه های نازک یا قالب های فلزی فر بهره ببرید؛ فقط جنسش باید فلزی باشه تا سریع سرد بشه.
می تونیم از شیر کم چرب برای درست کردن بستنی رولی استفاده کنیم؟
می تونین، اما نتیجه لطیف و کش دار نمی شه. با شیر پرچرب و خامه نتیجه خیلی بهتر می شه.
چه میوه هایی برای بستنی رولی مناسب ترن؟
توت فرنگی، موز، بلوبری و انبه از برترین گزینه ها هستن. میوه های آبدار مثل پرتقال یا کیوی خیلی مناسب نیستن.
مواد طعم دهنده رو چه موقع اضافه کنیم؟
بعد از یکدست شدن مایه، تکه های خیلی ریز میوه یا شکلات رو به آرومی قاطی کنید.
چطور رول های بستنی رو حرفه ای تر دربیاریم؟
کاردک رو با زاویه 30 تا 45 درجه زیر لبه بستنی قرار بدید، فشار دست تون رو یکنواخت کنید و رول ها رو خیلی پهن در نظر نگیرید.
می تونیم بستنی رولی رو دوباره فریز کنیم؟
اگه رول ها شکل گرفتن و فقط می خواید سردتر بمونن، می تونید اون ها رو حداکثر تا نیم ساعت داخل فریزر بذارید؛ بیشترش باعث یخ زدگی بد و تغییر طعم می شه.
منبع: افق کوروش