طرز استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس

به گزارش کلوب آگهی، تکنولوژی هوای داغ که در هواپزهای بدون روغن فیلیپس استفاده می گردد، شیوه مدرنی در پخت غذاست که بدون استفاده از روغن یا اندازه اندکی روغن می توان با آن غذا را سرخ کرد، کیک پخت، کباب و گریل درست کرد. بخش مهم این فناوری گردش سریع هوای داغ پیرامون غذاست. دستگاه هواپز سریع گرم می گردد و پروانه دستگاه هوای داغ شده را با سرعت بالا به گردش درمی آورد که باعث ایجاد محیط پخت همسانی در دستگاه می گردد. نکته بسیار جالب در استفاده از این دستگاه در این است که شما به روغن برای پخت احتیاج ندارید و تنها مقدا بسیار کمی اسپری آن روی غذا برای پخت یک غذای مطبوع و خوشمزه کافی است.

طرز استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس

شما با هواپزها یا همان سرخ کن های بدون روغن می توانید از سرخ کردن تا کباب کردن و حتی پختن غذا و کیک و نان، محدوده گسترده ای از آشپزی ساده را در زمانی اندک تجربه کنید.

مزایا و معایب استفاده از هواپزها

از آنجا که این دستگاه ها مقدار استفاده از روغن را به شدت کاهش می دهند یا کلاً حذف می نمایند، غذای آماده شده در آنها، نسبت به پخت سنتی، مثلاً در سیب زمینی سرخ نموده کاهش می یابد. علاوه بر این، با وجود عدم استفاده از روغن، گردش هوای داغ یاری می نماید لایه خارجی غذای آماده شده ترد گردد، بدون اینکه لازم باشد در روغن فراوان سرخ گردد.

از دیگر مزایای استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس این است که غیر از سرخ کردن، با این فناوری شما می توانید برای کباب، پخت نان و کیک، گریل و… بهره ببرید. هوای داغ هواپزها با سرعت بالایی گرم می گردد و درمقایسه با سایر اجاق های مرسوم انرژی کمتری استفاده می نماید.

معایب سرخ کن بدون روغن فیلیپس دربرابر مزایای آن چندان به شمار نمی آید و می توان از آنها چشم پوشی کرد. برای مثال، سبد این دستگاه ها محدود و کوچک است و ظرفیت پخت آن مناسب غذاهای خانگی و خانوادگی است. علاوه بر این، هواپزها برای پخت غذاهایی که با روغن زیاد باید پخته شوند، زمان زیادی احتیاج دارند که این هم می تواند یکی از معایب آنها باشد. از دیگر معایب جزیی که می توان برای این دستگاه ها درنظر گرفت، جای زیاد آنها روی پیشخان آشپزخانه و تمیزکردن مداوم شان پس از هربار استفاده است.

آیا سرخ کن بدون روغن فیلیپس سرطان زا است؟

حتی روغن های سالمی مثل روغن زیتون و روغن کنجد هم بر اثر حرارت پخت شان می توانند برای سلامت ما ضرر داشته باشند. علاوه بر این، غذاهایی که برای سرخ شدن باید در روغن غوطه ور شوند، خود منبع بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی و دیابت می شوند. از این رو، هواپزها به واسطه کاهش یا حذف روغن، به شما غذایی سالم را می دهند و می توانید بدون نگرانی از مقدار کلسترول بالا با این دستگاه غذای خود را آماده کنید.

غذاهایی که در درجه بالا سرخ و پخته می شوند، مثل سیب زمینی سرخ نموده و کباب، ترکیبی شیمیایی فراوری می نمایند که به آن آکریلامید می گویند و مقدار بالای آن در بدن منجر به سرطان می گردد. تحقیقات نشان داده پخت غذا در هواپزها مقدار این ماده شیمیایی را تا 90درصد کاهش می دهد. از سوی دیگر، استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس می تواند سطح اکسیداسیون کلسترول را در ماهی افزایش دهد که باعث افزایش ریسک بیماری های قلبی و سرطان می گردد. در فرایندهای پخت روغنی غذاها هیدروکربن هایی هم فراوری می شوند که حین آماده شدن غذاها در دمای بالا به شکل فوم فراوری شده و استنشاق غذا را خطرناک نموده و سرطان زا هستند. هرچند در فرایند سرخ کن بدون روغن فیلیپس هم چنین ماده ای فراوری می گردد ولی به واسطه حذف روغن بسیار کمتر است. این را هم باید درنظر داشته باشیم که هواپزها، برخلاف مایکروویوها که اشعه ساطع می نمایند، گرما را به وسیله پروانه فراوری نموده و پیرامون غذا به گردش درمی آورند که از این نظر اصلاً خطری برای سلامتی ندارد.

مدل های مختلف سرخ کن بدون روغن فیلیپس

فیلیپس انواع مختلفی از هواسازها را فراوری نموده که هرکدام با ویژگی های منحصربه فردشان برای برطرف یک احتیاج به خصوص مورد استفاده قرار می گیرند.

1. Philips Airfryer Essential

(مدل کامپکت) مدل کامپکت با ظرف 4.1 لیتری، مدل اولیه ای است ایده آل خانواده های کوچک. این مدل جمع وجور است و جای کمی می گیرد. هواپز اسنشال بسته به مدلش شاخص دستی یا کنترل دیجیتال برای تنظیم درجه حرارت دارد و برای غذاهای ساده و افرادی که به لوازم آشپزخانه کوچک احتیاج دارند، عالی است.

2. Philips Airfryer Daily Collection

این مدل سرخ کن بدون روغن فیلیپس ظرف 4.1 الی 5.5 لیتری دارد و کمی از مدل قبلی بزرگ تر است. در این مدل هواپز برای پخت کارآمدتر و سریع تر از فناوری هوای سریع (Rapid Air) استفاده شده و برای خانواده های میانه مناسب است.

3. Philips Airfryer XXL

این هواپز 7.3 لیتری یکی از بزرگ ترین سرخ کن های بدون روغن فیلیپس است که برای خانواده های بزرگ طراحی شده و حتی می تواند در میربانی شما در مهمانی ها هم دستیار همراه شما باشد. این مدل هواپز بخش هایی همانند فناوری چربی زدایی دارد که چربی اضافه غذا را کاهش می دهد.

4. Philips Airfryer Premium XXL (فناوری حس هوشمند)

این مدل سرخ کن بدون روغن فیلیپس نسخه پیشرفته مدل XXL است با فناوری حس هوشمند که به طور اتوماتیک و براساس نوع غذا و میزان آن، دما و زمان را تنظیم می نماید. این مدل هواپز فیلیپس فناوری چربی زدایی هم دارد و به کنترل دیجیتال با تنظیمات اتوماتیک مجهز است.

5. Philips Airfryer Avance Collection

آوانس کالکشن بخش های اضافه ای همانند برنامه های ازپیش تنظیم شده برای غذاها و سیستم ارتقایافته گردش هوای سریع برای زمان پخت کمتر دارد. این مدل 5.5 لیتری برای خانواده های میانهی که تعادلی بین بخش های پیشرفته و ظرفیت می خواهند، مناسب است.

6. Philips Airfryer Premium Collection (فناوری توربواستار)

فناوری توربواستار در این مدل سرخ کن بدون روغن فیلیپس که پخت سریع تر را با پیش گرم کردن کمتر تضمین می نماید، می تواند به سرخ کردن مداوم بدون احتیاج به برگرداندن غذاها در هواپز یاری کند. توربواستار 5.5 لیتری مناسب افرادی است که دنبال پخت وپز سریع و حتی نتایج پخت خود هستند.

7. Philips Airfryer Digital Twin TurboStar XXL

این مدل فناوری توربواستار دوقلویی را دارد که جریان هوای قوی تری فراوری نموده و در نتیجه زمان پخت آن کمتر است. این مدل 7.3 لیتری یکی از مدل های ممتاز هواپزهای فیلیپس است که با تمرکز بر آشپزی کارآمد و سالم تر، برای خانواده های بزرگ طراحی شده است.

بخش های رایج در تمام هواپزهای فیلیپس

  1. فناوری هوای سریع که باعث پخت سریع و یکنواخت می گردد.
  2. فناوری چربی زدایی که در مدل های پیشرفته چربی و روغن اضافه را از غذا حذف می نماید.
  3. کنترل های دیجیتال که برای استفاده ساده تر در بیشتر مدل ها وجود دارد.
  4. بخش های قابل شستشو در ماشین ظرفشویی.
  5. پخت وپز متنوع با قابلیت سرخ کردن، پخت نان و کیک، کباب و گریل.

بخش های مختلف سرخ کن بدون روغن فیلیپس

بخش های اصلی تشکیل دهنده سرخ کن بدون روغن فیلیپس به توضیح زیر هستند:

  1. واحد اصلی: بخش خارجی هواپزهاست که المنت گرم نماینده و پروانه دستگاه در آن هستند. هسته اصلی نیرو و کنترل های دیجیتال یا دستی هم در این بخش قرار دارند.
  2. صفحه کنترل: جلوی واحد اصلی واقع شده است و شامل صفحه نمایش دیجیتال می گردد. مدل های پیشرفته تر کنترل های لمسی با برنامه های ازپیش تنظیم شده دارند که به کاربر اجازه می دهد درجه حرارت، زمان و نوع پخت را انتخاب کند.
  3. سبد: یا ظرف دستگاه که مشبک است و جدا می گردد، و غذا را در آن باید گذاشت. ظرف های سرخ کن بدون روغن فیلیپس پوششی نچسب دارند که به راحتی تمیز شوند. طراحی مشبک سبدها باعث می گردد هوای داغ برای پخت یکنواخت گردش داشته باشد و چربی اضافه به کف ظرف نگهدارنده بریزد.
  4. ظرف نگهدارنده/ کشو: این ظرف زیر سبد است و روغن اضافه ای را که از غذا می چکد، نگه می دارد. این ظرف هم مثل ظرف مشبک نچسب است و به راحتی برای تمیزکردن جدا می گردد.
  5. پروانه: نزدیک المنت های گرم نماینده واقع شده است و هوای گرم را به طور یکنواخت در محوطه پخت به گردش درمی آورد.
  6. کنترل های حرارت و زمان

اقلام اضافه

    1. صفحه گریل: صفحه صافی است که می توان در سبد قرار داد و غذاهایی مثل سبزیجات یا گوشت را گریل کرد.
    2. سینی شیرینی پزی: برای پخت کیک یا نان ها و شیرینی ها.
    3. جدانماینده: با جدانماینده می توان غذاهای متفاوت را در سبد جدا کرد تا همزمان و بدون مخلوط شدن با هم پخته شوند.

روی صفحه کنترل و به شکل دیجیتال یا دستی است که به کاربر این امکان را می دهد که زمان پخت (معمولاْ تا 60 دقیقه) و حرارت را (اغلب بین 80 تا 200 درجه سانتیگراد) تنظیم کند.

نصب و آماده سازی دستگاه سرخ کن بدون روغن فیلیپس برای اولین استفاده

پس از بازکردن جعبه سرخ کن بدون روغن فیلیپس ، تمام قطعات مورد استفاده آن را با آب گرم صابونی بشویید و کامل خشک کنید. برای جای هواپز حتماْ به این نکته توجه کنید که برای تهویه مناسب هوا، دست کم فاصله ای 20 سانتیمتری از دیوار را رعایت کنید.

بعضی از سازندگان پیشنهاد می نمایند اولین بار اجازه دهید هواپز 10 دقیقه خالی کار کند تا پسماندهای ساخت دستگاه که در آن مانده بسوزد. در این فرایند ممکن است بوی ظریفی را حس کنید ولی عادی است و از بین می رود.

پیش از پخت هر غذایی بگذارید هواپز 3 الی 5 دقیقه پیش گرم گردد تا به پخت یکنواخت غذا یاری کند. ضمن اینکه برای پخت هر غذا مراقب باشید بیش از مقدار سبد را پر نکنید زیرا گردش هوا به طور مناسب انجام نخواهد شد.

انتخاب دما و زمان پخت مناسب

وقتی از سرخ کن بدون روغن فیلیپس استفاده می کنید، انتخاب درجه حرارت و زمان پخت صحیح کلید رسیدن به نتایج مناسب برای انواع غذاهاست.

  1. سبزیجات: برای سبزیجات برشته، مثل بروکلی و گل کلم دما را حدود 204 و زمان را بین 5 تا 12 دقیقه انتخاب کنید. برای سبزیجات زیرزمینی مثل هویج و سیب زمینی، می توانید آنها را با دمای 193 درجه برای 15 تا 35 دقیقه بپزید.
  2. مرغ: سینه بدون استخوان مرع را می توانید به خوبی در دمای 188 درجه حدود 12 الی 25 دقیقه بپزید. برای بال، ضروری است 12 دقیقه روی دمای 204 درجه تنظیم کنید. تکه های ضخمی تر مثل ران حدود 20 تا 30 دقیقه در دمای 193 درجه پخته می گردد.
  3. گوشت: برگر به 8 تا 12 دقیقه در دمای 175 درجه احتیاج دارد. استیک در دمای 204 درجه و حدود 10 تا 12 دقیقه پخته می گردد.

تنظیمات مختلف دستگاه (برنامه های اتوماتیک و دستی)

سرخ کن بدون روغن فیلیپس دو مدل تنظیمات اتوماتیک و دستی دارد که برای احتیاجهای متفاوت انعطاف بالایی را از خود نشان می دهند. در مدل اتوماتیک با فشاردادن یک دکمه می توانید از تنظیمات مورداحتیاج خود بهره ببرید. این برنامه های آماده به طور اتوماتیک زمان و دمای لازم را برای غذاهای معین تنظیم می نمایند و کار را برای کاربر خود ساده می نمایند. در این تنظیمات غذاهای محبوب تر مثل سرخ کردنی ها، مرغ، ماهی و میان وعده های یخی در دسترس است.

علاوه بر این تنظیمات اتوماتیک، شما می توانید از تنظیمات دستی و شخصی خود برای دما و زمان هم بهره ببرید. این تنظیمات برای افرادی که می خواهند کنترل بیشتری روی فرایند پخت داشته باشند، مطلوب است. یک گزینه دیگر در سرخ کن بدون روغن فیلیپس، حسگرهای هوشمند در مدل های ممتاز این برند است که به سنسورهایی مجهزند که به طور اتوماتیک زمان و حرارت پخت را براساس آماده شدن غذا تنظیم می نمایند. این مدل ها کنترل اتوماتیک پیشرفته تری دارند و برای افرادی که در پی تجربه پختی کاملاْ بدون حضور دست هستند، ایده آل است.

نحوه قراردادن مواد غذایی در سبد

برای حصول اطمینان از نتایج دلخواه و بهینه با سرخ کن بدون روغن فیلیپس، مهم است که غذاها به طور صحیح در سبد قرار بگیرند. هرگز غذا را بیش از مقدار در سبد نگذارید و همواره یک لایه از غذا سبد را بپوشاند. قراردادن بیش از مقدار غذا جلوی جریان هوا را می گیرد و منجر به پخت غیریکنواخت غذا یا بافت خیس می گردد.

مراقب باشید که لایه های غذا هم برای موارد کوچک کم عمق باشند. برای غذاهای کوچکی مثل سرخ کردنی ها یا سبزیجات، آنها را روی لایه صاف و نازکی پهن کنید. می توانید در میانه فرایند پخت سبد را تکان دهید تا مطمئن شوید همه جای آن پخته می گردد.

برای غذاهای بزرگ تر مثل سینه مرغ یا استیک، هرگز آنها را روی هم نگذارید و بین هر تکه فاصله بگذارید تا هوای داغ به خوبی جریان یابد. اگر لازم شد، در میانه فرایند غذا را برگردانید.

دو نکته اضافی در این زمینه را در نظر داشته باشید. اول اینکه، برای تردی غذا از اسپری روغن بهره ببرید. بااینکه این دستگاه ها به کمترین مقدار روغن احتیاج دارند، یک بار اسپری روغن روی غذا تردی آن را بیشتر می نماید. استفاده بیش از حد روغن می تواند منافع استفاده از هواپز را کاهش می دهد. نکته دوم اینکه، غذا را حین فرایند پخت آنالیز کنید. پخت غذا در هواپزها سریع تر از فرهای قدیمی است، از همین رو ضروری است که غذا را مدام وارسی کنید تا بیش از حد نپزد.

مسائل متداول و راه چاره های آن

ممکن است گاهی حین کار با هواپزهای فیلیپس به مسائلی بربخورید که اینجا بعضی از این مسائل متداول را با راه چاره شان آنالیز می کنیم.

مشکلراه چاره
غذا به مقدار کافی ترد نمی گردد یا تر استاز پرکردن بیش ازحد سبد خودداری کنید و غذا را روی یک لایه بپزید. برای غذاهایی مثل سرخ کردنی ها یا بال مرغ کمی روغن روی غذا اسپری کنید.
حین پخت غذاهای چرب، از هواپز دود سفید ساطع می گردد و چربی زیادی روی المنت های حرارتی اش می چکدبین هربار استفاده از هواپز آن را تمیز کنید تا روغن و چربی ها پاک شوند. بعلاوه حدود 2 قاشق غذاخوری آب ته کشو آن بریزید تا مانع سوختن چربی گردد.
غذا یکنواخت پخته نمی گردددر میانه فرایند پخت سبد را تکان دهید تا مطمئن شوید گردش هوا به طور یکنواخت پیراموش غذا جریان می یابد. حتی غذاهای بزرگ تر را می توانید برگردانید.
غذا می سوزدزمان یا حرارت پخت را کم کنید و به فرایند نظارت کنید
هواپز روشن نمی گردد یا وسط کار خاموش می گرددآنالیز کنید که دستگاه درست به برق وصل شده باشد یا پریز مشکل نداشته باشد. حواس تان باشد سبد درست وارد شده باشد، چون در بعضی مدل ها سبد باید سر جای خود باشد تا دستگاه کار کند. اگر مشکل ادامه پیدا کرد، حتماْ با نمایندگی تماس بگیرید

نکات ایمنی برای نگهداری از سرخ کن بدون روغن فیلیپس

برای استفاده ایمن و بهینه از هواپزهای فیلیپس، رعایت نکات زیر مفید است:

  1. مراقب چربی ها و روغن ها باشید: هنگام پخت، استفاده از روغن های اضافی را محدود کنید. چربی های زیاد می توانند باعث ایجاد دود و حتی آتش سوزی شوند.
  2. مدت زمان پخت را رعایت کنید: برای جلوگیری از سوختن غذا، زمان پخت را طبق دستورالعمل های موجود در دفترچه راهنما تنظیم کنید.
  3. دستگاه را از برق بکشید: پس از استفاده و پیش از تمیزکردن، دستگاه را از برق بکشید.
  4. استفاده از لوازم جانبی مجاز: فقط از لوازم جانبی بهره ببرید که به وسیله فراورینماینده تأیید شده اند.
  5. احتیاط در استفاده از گرما: هنگام استفاده از دستگاه، به دمای سطح خارجی و بخارهای گرم توجه داشته باشید و از تماس مستقیم با آن ها خودداری کنید.
  6. نگهداری دستگاه: دستگاه را در محیط خشک و خنک نگهداری نموده و از تماس با آب یا رطوبت جلوگیری کنید.

کلام آخر

در نهایت، سرخ کن بدون روغن فیلیپس با تکنولوژی پیشرفته خود توانسته است که جایگاه ویژه ای در بازار دستگاه های آشپزخانه پیدا کند. این دستگاه با ارائه عملکردی قدرتمند و قابلیت های متنوع، نه تنها به بهبود کیفیت غذایی یاری می نماید، بلکه تجربه ای راحت و سالم از پخت و پز را نیز به کاربران ارائه می دهد. با طراحی زیبا، مصرف انرژی پایین و سهولت در استفاده و تمیز کردن، فیلیپس به وضوح توانسته است انتظارات مصرف نمایندگان را برآورده کند. به طور کلی، اگر در پی دستگاهی هستید که کیفیت غذا را بدون استفاده از روغن اضافی حفظ کند، سرخ کن بدون روغن فیلیپس انتخابی مناسب و هوشمندانه خواهد بود.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 شهریور 1403 بروزرسانی: 28 شهریور 1403 گردآورنده: cloobagahi.ir شناسه مطلب: 2290

به "طرز استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید