خواص درمانی آلوئه ورا

به گزارش کلوب آگهی، دو ترکیب موجود در آلوئه ورا خاصیت دارویی بالایی دارند. ژل که از سلول های موجود در مرکز برگ به دست می آید و ماده دیگر نوعی شیرابه است که از سلول های موجود در زیر پوست آلوئه ورا به دست می آید.

خواص درمانی آلوئه ورا

بسیاری از افراد از ژل آلوئه ورا برای درمان عارضه های پوستی مانند سوختگی، آفتاب سوختگی، یخ زدگی، پسوریازیس و تبخال استفاده می نمایند، در حالی که خواص آلوئه ورا به همین موارد محدود نمی گردد. ژل آلوئه ورا در درمان آرتروز، بیماری های روده، تب، خارش و التهاب نیز مؤثر است. از ژل آلوئه ورا در کاهش علائم آسم، زخم معده، دیابت و کاهش عوارض جانبی پرتودرمانی هم استفاده می گردد.

شیرابه آلوئه ورا در درمان افسردگی، یبوست، آسم و دیابت مؤثر است. خواص درمانی این گیاه عبارتند از:

تسکین راش و ناراحتی های پوستی: گزارش های متعددی از تأثیر استفاده موضعی آلوئه ورا در بهبود عارضه های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک)، اگزما، موکوزیت دهان، زخم پای دیابتی و درمان سوختگی ها خبر می دهند. اولین مطالعه روی خواص آلوئه ورا در سال 1935 صورت گرفت. نتیجه این مطالعه نشان داد عصاره آلوئه ورا می تواند باعث بهبود سریع خارش و سوختگی ناشی از درماتیت تشعشعی گردد.

در سال 2009 مطالعات سازمان دهی شده و گسترده ای روی تأثیرات آلوئه ورا بر مسائل پوستی صورت گرفت. نتیجه این مطالعات نشان داد مصرف خوراکی آلوئه ورا در موش ها در بهبود زخم ها، کاهش میزان پاپیلوما (تومور خوش خیم در بافت اپیتلیال) و کاهش 90درصدی انتشار تومور ها به کبد، طحال و مغز اسخوان مؤثر است.

این مطالعات نقش آلوئه ورا در درمان تبخال دستگاه تناسلی، پسوریازیس، اگزما، یخ زدگی، سوختگی و التهاب را نیز اثبات می کرد. بعلاوه آلوئه ورا می تواند به عنوان یک ماده ضدمیکروبی و ضدقارچی بی خطر مورد استفاده قرار بگیرد.

درمان سوختگی ها: تأثیر پماد آلوئه ورا در درمان سوختگی های پوستی تأیید شده است. مصرف ژل آلوئه ورا در محل سوختگی با سرکوب تحریکات پرتو فرابنفش، سرعت بهبود سوختگی را افزایش می دهد.

درمان تبخال: در صورت بروز تبخال روزی چند مرتبه ژل آلوئه ورا را روی محل مورد نظر بمالید. با این کار احساس ناراحتی تان کمتر شده و تبخال زودتر درمان می گردد. از جایی که خوردن آلوئه ورا خطری ندارد، دیگر نیازی نیست که نگران خورده شدن آن هنگام مالیدن به لب هایتان شوید.

آلوئه ورا خاصیت ضدویروسی و ضدالتهابی دارد و با مالیدن روی تبخال یا سایر زخم های دهان فرایند درمان تسریع می گردد.

اسید های آمینه، ویتامین ب-1، ب-2، ب-6 و ویتامین C موجود در آلوئه ورا نیز در درمان تبخال مؤثرند. به عنوان مثال ویتامین ب-6 مانند یک مسکن طبیعی عمل نموده و باعث فراوری پادتن هایی می گردد که به دستگاه ایمنی یاری می نمایند.

مرطوب کردن مو و پوست سر: یکی از خواص آلوئه ورا رطوبت کردن مو و از بین بردن شوره سر است. آلوئه ورا درمانی طبیعی برای خارش پوست سر و خشکی موهاست. آلوئه ورا با داشتن مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی به سلامت و تقویت مو های سر یاری می نماید.

آلوئه ورا به خاطر خواص ضدباکتری و ضدقارچی در کاهش شوره سر نیز مؤثر است. بعلاوه آنزیم های موجود در ژل آلوئه ورا با زدودن سلول های مرده موجود پوست سر، به رویش مجدد مو به وسیله فولیکول ها یاری می نماید.

آلوئه ورا از خارش ناشی از شوره و خشکی پوست سر جلوگیری می نماید. مصرف بیش از حد شامپو ها و نرم نماینده ها می تواند موجب آسیب رساندن به مو و التهاب و حساسیت پوست سر گردد. اضافه نمودن آلوئه ورا به این شامپو ها راهی مناسب برای زدودن سر از باکتری ها و کاهش ناراحتی های پوست سر است.

درمان یبوست: تأثیر شیره آلوئه ورا به عنوان ملین مورد آزمایش های دقیقی قرار گرفته است. آنتراکینون های موجود در شیره آلوئه ورا از یبوست جلوگیری می نمایند. این مواد با افزایش آب روده و ترشح مخاط، حرکات روده ای را افزایش می دهند. نتیجه این انقباضات شکسته شدن بیشتر مواد غذایی و مخلوط شدن بهتر آن با کیموس است.

یاری به پیشگیری از بیماری های گوارشی: به خاطر وجود ترکیبات ضدالتهابی و ضدیبوست، آلوئه ورا به گوارش و هضم غذا یاری می نماید. مصرف آب آلوئه ورا در هضم غذا، تنظیم اسید، کاهش تشکیل مخمرها، تقویت باکتری های مفید و تنظیم حرکات روده ای مؤثر است.

تقویت دستگاه ایمنی: آنزیم های موجود در آلوئه ورا پروتئینی را شکسته و آن را به اسید های آمینه تبدیل نموده و در اختیار سلول ها قرار می دهد. آنزیم برادی کیناز موجود در آلوئه ورا به دستگاه ایمنی در نابودی عفونت ها یاری می نماید.

عنصر روی برای عملکرد مناسب دستگاه ایمنی لازم است.

مصرف آلوئه ورا می تواند کمبود روی را جبران نموده و دستگاه ایمنی را تقویت کند. روی به بهبود بیماری ها، نابودی باکتری ها و محافظت غشای سلولی یاری می نماید. روی قسمتی از ساختمان گیرنده های هورمونی و پروتئین هایی است که در سلامتی، تنظیم حالت روحی و عملکرد دستگاه ایمنی نقش دارند.

خاصیت آنتی اکسیدانی و کاهش التهابات: ما می دانیم که التهابات ریشه بسیاری از بیماری هاست. آلوئه ورا با داشتن ویتامین ها (C، A و E) و مواد معدنی مختلف به کاهش التهاب و مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد یاری می نماید.

ویتامین A در حفظ سلامت بینایی، دستگاه عصبی و پوست مؤثر است، زیرا با خاصیت آنتی اکسیدانی خود با التهاب مبارزه می نماید. ویتامین C بدن را در مقابل بیماری های قلبی عروقی، مسائل سلامتی پیش از تولد، بیماری های چشم و چین و چروک پوست محافظت می نماید.

ویتامین E با خاصیت آنتی اکسیدانی خود آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهد، با التهابات مبارزه می نماید و سرعت پیر شدن سلول ها را کاهش می دهد.

خاصیت آنتی اکسیدانی آلوئه ورا در کاهش مضرات دود سیگار و پرتو های فرابنفش نور خورشید نیز مؤثر است. علاوه بر این به محافظت پوست در مقابل سرطان و مبارزه با التهابات ناشی از آفتاب سوختگی یاری می نماید. آلوئه ورا یک داروی طبیعی برای درمان آکنه و اگزما محسوب می گردد. برادی کیناز موجود در آلوئه ورا با استفاده موضعی روی پوست، التهابات را کاهش می دهد.

درمان دیابت: خواص آلوئه ورا - آلوئه ورای خوراکی در کاهش قند خون موثر است. بر اساس شواهد موجود آلوئه ورا می تواند هایپرگلیسمی مزمن و مسائل ناشی از چربی بالا را که در بیماران مبتلا به دیابت کاهش دهد. این مسائل در بیماران دیابتی رایج بوده و یکی از علل اصلی بروز مسائل قلبی عروقی هستند؛ بنابراین می توان عنوان داروی طبیعی دیابت را نیز به فهرست فواید آلوئه ورا اضافه نمود.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرادید
انتشار: 3 شهریور 1401 بروزرسانی: 3 شهریور 1401 گردآورنده: cloobagahi.ir شناسه مطلب: 2091

به "خواص درمانی آلوئه ورا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص درمانی آلوئه ورا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید