زنگ خطر قطع گاز و برق در زمستان
به گزارش کلوب آگهی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه 80 درصد گاز تولیدی کشور در بخش خانگی مصرف می شود، گفت: اگر مدیریت مصرف از طرف مشترکان بخش خانگی و تجاری انجام نشود، در زمستان شاهد قطع گاز و برق خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، محمدرضا جولایی با اشاره به اینکه برای فصل زمستان جلسات کمیته سوخت برگزار شده و محدودیت هایی که در تامین سوخت داریم را شناسایی کرده ایم، اضافه نمود: راهکار ها را پیش بینی کردیم و با همکاری وزارت نیرو و پخش در تلاشیم مصرف انرژی کشور را به صورت مطمئن تامین کنیم و خللی اتفاق نیوفتد. البته الویت، تامین گاز بخش خانگی و تجاری است و با استفاده از سوخت مایع مصارف نیروگاه ها و صنایع را تامین می کنیم.
جولایی با تاکید بر اینکه نکته مهم مدیریت مصرف بخش خانگی و تجاری است، گفت: لازم است بخش خانگی و مردم در مصرف برق گاز مدیریت مصرف را انجام دهند تا بتوانیم گاز را به تمام منطقه ها به صورت پایدار، مستمر و با حداکثر ظرفیت انتقالی برسانیم.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم تولید پایداری در زمستان داشته باشیم تعمیرات 4 پالایشگاه ایلام،17 و 18 پارس جنوبی، پارسیان و فاز 1 پارس جنوبی در حال انجام است.
پایان تعمیرات پالایشگاه های گازی تا یک ماه آینده
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اضافه نمود: تا آخر مهر ماه تعمیرات کلیه پالایشگاه ها و خطوط انتقال به پایان می رسد و با حداکثر توان در مدار قرار می گیرد و پیش بینی این است که در همین فاصله هم از طریق سوخت مایع انرژی کشور را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه معمولا از انتهای آبان ماه، مصرف در بخش خانگی و تجاری افزایش پیدا می کند، گفت:، اما برای سال جاری از آبان ماه افزایش مصرف را پیش بینی کردیم و از همین رو اقدامات لازم را آغاز شده است.
به گفته جولایی با فازبندی در مدیریت مصرف، تولید و تامین گاز به استقبال 5 ماهه آخر سال می رویم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته در روز هایی تحویل گاز به نیروگاه ها در زمستان به 60 میلیون متر مکعب در روز رسید، گفت: بعد از آن با توافقی که با وزرات نیرو انجام شد و توانستیم سوخت مایع را تامین کنیم. البته میانه گازرسانی به نیروگاه ها در سال گذشته به زیر 80 میلیون مترمکعب در روز نرسید.
جولایی مقدار گازرسانی به نیروگاه ها و صنایع در سال جاری را تحت تاثیر مصرف گاز در بخش خانگی نام کرد و اضافه نمود: حدود 80 درصد گاز تولید کشور را بخش خانگی و تجاری مصرف می کنند و با توجه به آن می توانیم گاز بقیه منطقه ها را تامین می کنیم.
وی ادامه داد: ظرفیت خالی در پالایشگاه ها نداریم تولید از منابع با ظرفیت پالایشگاه ها برابر است با این حال اگر تولید گاز از میادین گازی کشور اضافه شود قادر خواهیم بود با توجه به نوع پالایشگاه، گاز را تحویل بگیریم.
تحویل روزانه 35 میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاه ها در زمستان
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه مسئله ای در تامین مازوت مورد نیاز نیروگاه ها در زمستان وجود ندارد، گفت: مخازن نیروگاه ها پر است و مسئله ای در ذخیره سازی نداریم. برای مصرف گازوئیل در نیروگاه ها هم با شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی توافق کردیم تا روزانه 35 میلیون لیتر را تحویل دهند. در کنار آن هم ذخایر گازوئیل در نیروگاه ها هم وجود دارد.
به گفته جولایی، حداکثر توان نیروگاه ها برای مصرف مازوت 50 میلیون لیتر است البته همین مقدار هم قابل استفاده نیست، زیرا برخی از پالایشگاه ها در نزدیکی شهر ها قرار دارند و بحث آلودگی هوا هم مطرح است.
وی ادامه داد: در فصول سرد سال، حدود 40 میلیون لیتر مازوت در روز مصرف می شود و مابقی سوخت مایع مورد استفاده در نیروگاه ها گازوئیل خواهد بود.
جولایی فرایند ذخیره سازی گاز در مخازن ذخیره سازی سراجه و شوریجه را مناسب دانست و گفت: اکنون فشار گاز در سراجه به حد نرمال رسیده و تزریق گاز به مخزن شوریجه را تا اواسط آبان ادامه می دهیم و در 5 ماه آخر سال به طور کامل بهره برداری می کنیم.
وی با بیان اینکه بحث واردات گاز هم در حال رایزنی است، اضافه نمود: در حال مذاکره با ترکمنستان هستیم، اما نهایی نشده است.
پیش بینی مصرف 610 میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی و تجاری
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: پیش بینی مصرف گاز خانگی بستگی به شرایط آب و هوایی کشور دارد. بنابر اطلاعاتی که از هواشناسی دریافت کردیم شرایط آب و هوایی مانند پارسال است به جز منطقه ها شمال و شمال شرق که ممکن است افت دما داشته باشد دما در 5 ماه آخر سال برای سایر نقاط کشور مانند سال گذشته است.
وی با تاکید بر اینکه مردم کمک کنند تا مصرف کمتراز پارسال باشد، گفت: حتما باید الگوی مصرف تغییر کند، زیرا نمی توان اعمال نظری کرد و کنترل صرفا از طریق مردم باید انجام شود، زیرا کنترل از سمت دولت به معنای قطع برق و گاز است.
جولایی با اشاره به اینکه هر چقدر مصرف برق بیشتر شود مصرف گاز هم در کشور بیشتر می شود، اضافه نمود: در تمام بخش ها از جمله بخش خانگی و تجاری، نیروگاه ها و صنایع مدیریت مصرف را پیش بینی کرده ایم.
وی ادامه داد: در برخی قسمت ها با جایگزینی سوخت مایع کمبود گاز جبران خواهد شد. به طور مثال مجوز استفاده صنایع سیمان از سوخت مایع گرفته خواهد شد.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: معمولا اگر محدودیت در گازرسانی باشد، برای صنایع قیمت سوخت مایع با قیمت مصوب پارسال انجام می شود و یارانه به آن تعلق می گیرد.
به گفته جولایی حداکثر مصرف خانگی را 610 میلیون متر مکعب لحاظ کردیم برنامه ریزی می کنم که تامین انرژی کشور را مدیریت کنیم.
منبع: فرارو