چگونه رطوبت گیاه را تامین کنیم؟ ، 4 روش کاربردی برای تامین رطوبت گل و گیاه در خانه
به گزارش کلوب آگهی، رطوبت کافی یکی از نکات بسیار مهم در نگهداری از گیاهان آپارتمانی است که معمولا در معرض رطوبت کافی قرار ندارند. داشتن برگ های شاداب و گیاه با طراوت به تامین رطوبت کافی برای گیاهان بستگی دارد.
به گزارش خبرنگاران، امروزه با توسعه آپارتمان نشینی و از بین رفتن حیاط و باغچه ها، مردم دوست دارند که در محیط آپارتمان از گل های زیبا و سبز استفاده نمایند تا بتوانند حس طراوت و تازگی را در محیط کوچک خانه ایجاد نمایند. اما نگهداری از گیاهان در آپارتمان کار ساده ای نیست و احتیاج به رعایت نکات خاصی دارد تا گیاهان همواره سرحال باشند و بتوانند به منزل شما طراوت ببخشند.
عوامل مختلفی ازجمله نور، خاک مناسب، کود، مقدار آبیاری و... در نگهداری از گیاهان آپارتمانی نقش دارند. رطوبت کافی یکی از نکات بسیار مهم در نگهداری از گیاهان آپارتمانی است که معمولا در معرض رطوبت کافی قرار ندارند. داشتن برگ های شاداب و گیاه با طراوت به تامین رطوبت کافی برای گیاهان بستگی دارد. در این مطلب می خواهیم روش های طبیعی تامین رطوبت گیاه در منزل را با شما کاربران گرامی و علاقه مندان به گل و گیاه درمیان بگذاریم؛ پس با ما همراه باشید.
- تصاویر | 5 گیاه مناسب برای نگهداری در آپارتمان | گیاهانی بدون احتیاج به نور و رطوبت زیاد
1ـ غبارپاشی
ساده ترین روش برای تامین رطوبت گیاه، غبارپاشی با آبپاش های دستی است. برترین زمان غبارپاشی اول صبح است. هنگام غروب هم می توانید این کار را انجام بدهید. هرگز غبارپاشی را هنگام گرما و زیر آفتاب انجام ندهید. توجه داشته باشید که غبارپاشی به تهویه هوای خوب احتیاج دارد؛ یعنی هنگام غبارپاشی باید حتما در یا پنجره ها باز باشند یا پنکه و کولر روشن باشد تا جریان هوا شکل بگیرد. هنگام فاصله غبارپاشی روی گیاه باید اسپری آبپاش حدود 60 تا 100 سانتی متر با گیاه فاصله داشته باشد. اگر دمای محیط زیاد است و خانه گرم است، غبارپاشی را انجام ندهید. آبی که برای غبارپاشی استفاده می کنید، نباید املاح زیادی داشته باشد.
2ـ بخور سرد
دستگاه بخور سرد برای تامین رطوبت گیاهان بسیار عالی است. هنگام ظهر یا زمانی که آفتاب شدید است، این کار را انجام ندهید. برترین زمان برای این کار اول صبح تا قبل از ظهر است. بهتر است هنگام شب این کار را انجام ندهید؛ زیرا دما پایین است و موجب قارچی شدن گیاه می گردد. توجه داشه باشید که دستگاه نباید زیاد نزدیک گیاه باشد؛ زیرا موجب جابه جا کردن دما و ایجاد شبنم روی گاه می گردد که برای گیاه ضرر دارد. گیاهان را در این حالت نزدیک وسایل الکترونیکی نگذارید زیرا رطوبت جذب شده آنها ممکن است به دستگاه آسیب بزند.
3ـ ایجاد جزیره
برای تامین رطوبت با این شیوه ابتدا یک زیر گلدانی عمیق و گود را انتخاب کنید؛ مقداری سنگ درشت داخل زیرگلدانی بریزید و گلدان را روی آن بگذارید و روی سنگ ها آب بریزید. سنگ ها موجب می شوند که انتهای گلدان با آب در تماس نباشد. از آنجا که آب داخل زیرگلدانی راکد است، ممکن است آب بو بگیرد یا پشه سیاه به وجود بیاید؛ بنابراین هرچند روز یکبار زیرگلدانی را تمیز و آب را تعویض کنید. توجه داشته باشید که قطر زیر گلدانی نباید از گلدان بزرگتر باشد.
4ـ متراکم چیدن گیاهان و گذاشتن ظرف آب
برترین عامل جذب رطوب برای گیاهان این است که گیاهان را به صورت متراکم و نزدیک به هم بچینید؛ سپس یک ظرف آب را میان آنها بگذارید.اما توجه داشته باشید که باید در این حالت وقت بگذارید و حداقل هفته ای یکبار گیاهان را آنالیز کنید که پشه یا آفت نگرفته باشند؛ زیرا در این حالت که گیاهان نزدیک به هم هستند، اگر یکی از آنها پشه یا آفت بگیرد، ممکن است به بقیه گیاهان هم سرایت کند.
منبع: فرادید
منبع: همشهری آنلاین