فقر گل در ایران

به گزارش کلوب آگهی، هفته هفتم رقابت های لیگ برتر فوتبال ایران در شرایطی از فردا دوشنبه، از سرگرفته می گردد که حال و روز مهاجمان لیگ رجحان بعد از سپری شدن شش هفته چندان تعریفی ندارد. لیگ برتر ایران در این روز ها بیش از هر زمان دیگری از فقر گل زنی رنج می برد؛ به طوری که رجحانن تیم های هجومی ایران تا به اینجا آمار نه چندان قابل قبول 1.3 گل به ازای هر بازی را به خود اختصاص داده اند.

فقر گل در ایران

پیش از آغاز رقابت های هفته هفتم، دو تیم سپاهان و پرسپولیس که به ترتیب در رده اول و چهارم لیگ برتر قرار گرفته اند، با هشت گل زده، هجومی ترین تیم های لیگ نشان داده اند؛ ولی نرخ گل زنی مهاجمان این تیم هم تعریفی نداشته است. این نوسان زمانی خودش را بیشتر نشان می دهد که هیچ بازیکنی از این دو تیم فعلا در بین بهترین گل زنان لیگ برتر حضور ندارند. به غیر از تیم های سپاهان و پرسپولیس، تیم های پیکان و گل گهر هم با هفت گل زده در رده های بعدی گل زن ترین تیم ها قرار می گیرند که به طور تعیین، آمار آن ها هنوز از استاندارد های موجود برای یک لیگ زیبا و پویا پایین تر است. بدترین خط حمله در بین تیم های بالانشین جدول لیگ برتر هم در اختیار استقلال است که با پنج گل زده، آمار چندان خوبی به جا نگذاشته است.

کم گل بودن بازی های لیگ برتر ایران در حالی این روز ها برجسته شده که تعیینا سبک بازی تیم های ایرانی هم محل سؤال است؛ پس از سپری شدن شش هفته از رقابت های لیگ برتر، هنوز تیمی نتوانسته فوتبالی شناور، تماشاگرپسند و البته مبتنی بر خلق موقعیت های زیاد به نمایش بگذارد. این مورد به خوبی می تواند جایگاه ایران در مقایسه با لیگ سایر کشور ها را به نمایش بگذارد. اگرچه مقایسه فوتبال ایران با تیم های اروپایی به دور از انصاف است؛ ولی می گردد با مقایسه عملکرد گل زن ترین تیم ها در کشور های همسایه، نمای کلی تر از فقر گل زنی در ایران را به تصویر کشید.

در قطر، لیگی که چندین سال است هزینه های هنگفتی برای خریدن مهاجمان و مربیان خارجی می نماید، نرخ گل زنی به طرز درخور توجهی بالاست. در لیگ این کشور، السد به واسطه قدرت اقتصادی خوبی که دارد، صدرنشین است و بعد از 9 بازی 36 گل زده دارد. میانگین گل زده این تیم در هر بازی عدد وحشتناک چهار را نشان می دهد. شاید این طور برآورد گردد که در مقایسه تیم های پرسپولیس و سپاهان با دیگر تیم های لیگ برتر ایران، السد فاصله بسیار زیادتری با دیگر تیم های قطری داشته باشد؛ ولی جالب اینکه میانگین گل زنی تیم نهم لیگ قطر فعلا با میانگین گل بهترین تیم های ایرانی در این عرصه برابری می نماید! در قطر، الشمال رده نهمی بعد از 9 بازی 12 گل زده دارد که با میانگین 1.3 گل فعلی تیم های پرسپولیس و سپاهان برابری می نماید.

در امارات هم تیم العین صدرنشین بعد از 10 بازی 23 گل زده در کارنامه دارد که به خوبی میانگین 2.3 گل زده در هر بازی را نشان می دهد. در لیگ این کشور شرایط گل زنی تیم هفتم جدول رده بندی هم بهتر از گل زن ترین تیم های ایرانی است. تیم خور با میانگین 1.6 گل زده در هر بازی، در رده هفتم لیگ امارات قرار گرفته است.

برای درک بهتر اهمیت گل زنی و نقش قدرت تیم ها، فارغ از تیم السد قطر که همیشه در لیگ قهرمانان آسیا یکی از تیم های نیمه نهایی یا ماقبل نیمه نهایی است، شاید بد نباشد شرایط تیم های عربستانی هم آنالیز گردد. در لیگ قهرمانان این دوره، دو تیم الهلال و النصر از عربستان به نیمه نهایی رسیدند و خاتمه الهلال عربستان هم پیروز شد جام قهرمانی را بالای سر ببرد. در این لیگ به علت حضور این دو تیم در لیگ قهرمانان آسیا، تعداد بازی ها یکدست نیست؛ ولی باز هم شرایط در مقایسه با لیگ ایران به مراتب بهتر است؛ الهلال این روز ها از 9 بازی با 19 امتیاز در رده چهارم جدول قرار گرفته است؛ ولی این تیم در همین 9 ملاقات توانسته 15 بار گل زنی کند. میانگین گل این تیم در هر بازی 1.66 گل زده است که چندان زیاد به نظر نمی رسد؛ ولی این امر علت تعیینی دارد و آن هم اینکه سرمربی این تیم برای حفظ بازیکنانش دست به ریسک زیادی نزده و چندان اصراری به فیکس بازی دادن آن ها در صورت بروز مصدومیت جزئی نداشته است.

در همین لیگ النصر 11 بازی نموده و 18 گل زده است. این آمار هم دقیقا مشابه با میانگین گل زنی الهلال است که ریشه مشترک دارد. با این حال در عربستان این روز ها نه الهلال و النصر بلکه تیم الشباب است که جولان می دهد. این تیم بعد از 13 بازی صدرنشین لیگ برتر است و در این مدت 23 گل زده و میانگین تقریبی 1.8 گل زده در هر بازی را به ثبت رسانده است. این آمار هم به خوبی از آمار ثبت شده در لیگ برتر ایران آن هم در مقایسه با گل زن ترین تیم ها بهتر است.

حال شاید این طور تصور گردد که نباید ستاره های گران قیمت خارجی را که برای تیم های عربی بازی می نمایند، با بازیکنان لیگ برتر ایران مقایسه کرد. این موضوع شاید تأثیرگذار باشد؛ ولی اثرش چندان زیاد نیست. در ایران و در همین فصل بازیکنان مهمی به تیم ها اضافه شده اند که هنوز نتوانسته اند درخشش چندانی داشته باشند. به عنوان مثال استقلال برای تقویت خط حمله اش ستاره ای با سابقه بازی در استون ویلا را خریده؛ ولی هنوز نتوانسته از توانایی این بازیکن استفاده کند. دیگر تیم های لیگ برتر هم به سراغ خرید های خارجی رفته اند که آن ها هم فعلا در این زمینه ناپیروز بوده اند. شاید در ادامه جهت این شرایط بهتر گردد و ایران دست کم خودش را به رکورد گل زنی در لیگ عربستان نزدیک کند؛ ولی هرچه هست، به نظر می رسد بیش از نقش مهاجمان، این روز ها تاکتیک های اتخاذ شده از سوی مربیان در فقر گل لیگ برتر، تأثیرگذار باشد.

منبع: فرارو
انتشار: 22 دی 1400 بروزرسانی: 22 دی 1400 گردآورنده: cloobagahi.ir شناسه مطلب: 1889

به "فقر گل در ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فقر گل در ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید